Hip en Gezond
Image default
Nieuws en media

Uitleganimatie voice-over: zelf inspreken of een stemacteur inhuren?

Uitleganimatie voice-over: zelf inspreken of een stemacteur inhuren?

Uitleganimaties zijn effectief doordat het gesproken verhaal en de animaties op elkaar afgestemd zijn. Het overgrote deel van de animatie video’s maakt dan ook gebruik van een voice over. Hiervoor kun je een voice actor inhuren. Klanten vragen ons wel eens of ze de voice-over niet gewoon zelf kunnen inspreken. Natuurlijk staat niks je in de weg als je dit zelf wilt doen. Toch raden we onze klanten aan een professionele stemacteur te gebruiken.

Voice-over inspreken is een vak apart

Het inspreken van een voice over bij een uitleganimatie is nog niet zo simpel. De timing moet perfect zijn wanneer je bepaalde emoties wilt oproepen. Bovendien moet de hoorbare stem helemaal kloppen bij de gewenste uitstraling en sfeer van je uitleganimatie. Je moet de juiste intonatie vinden en precies het juiste tempo. Hoe makkelijk dat ook klinkt, dat kan niet iedereen.

Maar zelfs met de perfecte stem is het lastig om de perfecte voice-over te zijn. Dat komt omdat je specialistische apparatuur nodig hebt, die alle achtergrondgeluiden wegfiltert.

Echte stemacteur te verkiezen boven software

De beroemdste stem ter wereld is misschien wel de Google-maps dame. Dankzij haar aanwijzingen komen we overal. Maar je hoort ook direct dat je te maken hebt met een robot. Sommige adverteerders gebruiken software om geld te besparen. Maar het resultaat is vaak tenenkrommend. Zou jij doorklikken op een advertentie waarvan de stem je koude rillingen bezorgd?

Voice over is natuurlijker

Een professionele stemacteur klinkt professioneel én natuurlijk. De stemacteur blaast je geanimeerde personages leven in.  Precies wat je nodig hebt voor een animatie die resultaat oplevert.

https://donkermedia.nl/uitleganimatie/

Gerelateerde artikelen

Met de Jeep de Natuur in