Hip en Gezond
Image default
Alternatief

Testosteron en de spieropbouw

Om spieren aan te maken is er veel eiwit nodig in je lichaam. Een stof die ervoor zorgt dat de cellen in je lichaam eiwit aanmaken is testosteron. Testosteron is een mannelijk geslachtshormoon. Buiten dat het zorgt voor de aanmaak van eiwitten, zorgt het bijvoorbeeld ook voor de aanmaak van sperma. Dit geslachtshormoon is dus voor meerdere dingen inzetbaar. Maar betekent dit ook dat het een ervoor zorgt dat het ander minder goed werkt? Met andere woorden is er een invloed intimiteit op sport?

 

Hoe werkt testosteron?

Testosteron wordt aangemaakt in de teelballen van de man. Het is dus een natuurlijk geslachtshormoon dat het lichaam al bezit. Bij jonge jongens is het testosteron niveau in het lichaam erg laag. Tijdens de puberteit stijgt dit en worden jongens langzaam mannen. Testosteron zorgt er namelijk voor dat mannelijke uiterlijke kenmerken ontstaan. Het zorgt voor meer spieren en lichaamshaar. Vanaf dat je 25 bent neemt het testosteron langzaam af in je lichaam. Dit is niet meteen merkbaar en zal pas echt te zien zijn rond het 40ste levensjaar. Dit valt vooral op door minder spiermassa, minder lichaamsbeharing, minder zin in intimiteit en toename van vet. Merk je deze symptomen al eerder? Dan kan er een testosteron te kort zijn. Dit te kort kan worden aangevuld.

 

Invloed intimiteit op sport

Testosteron is dus zowel nodig voor de aanmaak van sperma als voor de spieropbouw. Betekent dit dan ook dat als er meer testosteron wordt gebruikt voor de aanmaak voor sperma, er minder overblijft voor de spieropbouw? Is er sprake van invloed intimiteit op sport? Het korte antwoord is ja, er is weldegelijk sprake van invloed intimiteit op sport. Je testosteron gaat door de intimiteit omlaag en daardoor kunnen er minder spieren worden opgebouwd. Maar heeft het dan ook echt zin om geen intimiteit te hebben voor het sporten? De invloed intimiteit op sport gaat zo ver dat intimiteits onthouding inderdaad invloed heeft op de sportprestaties. Als je een week geen intimiteit hebt dan zullen de tostesteronwaarden tot een piek komen. De invloed intimiteit op sport is dus aanzienlijk. Maar dit is enkel zoals we kijken naar de testosteron waardes. Intimiteit zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat stress wordt verlaagd. Minder stress zorgt er voor dat je beter in je vel zit en zorgt er tevens ook weer voor dat je beter kunt presteren. Dus lichamelijk is de invloed intimiteit op sport misschien niet al te best. Geestelijk kan de invloed intimiteit op sport dan juist weer wel positief uitpakken.

https://massagegun.nl/de-invloed-van-intimiteit-op-je-sportprestaties/